SHH Bostad AB, Brf Skidåkaren

Område: Kronandalen, etapp 1, kv Skidåkaren (D)
Boendeform: Bostadsrätter, 65 st
Status: Markanvisningsavtal har tecknats i februari 2017

SHH Bostad utvecklar Brf Skidåkaren – 65 ljusa och moderna lägenheter om 1–4 rum och kök i fyra våningar utmed Exercisvägen, en av de nya lokalgatorna efter avfarten från Kronanvägen. Bostäderna har ett fint söderläge med utsikt över dalen samt motionsspår och skidspår utanför dörren. Fasader och tak ska vara täckta med profilerad plåt med undantag vid balkonger och trapphusentréer där träpanel används. Balkonger är inglasade mot gatan och öppna mot gården. Tillsammans med Heimstaden uppförs även ett parkeringshus i fyra plan i anslutning till fastigheten. Ett system med träribbor i olika dimensioner som skapar variation bildar fasad på parkeringshuset.

– Huskropparna sammanlänkas med unika portiker i glas gestaltade som ljuslyktor i syfte att lysa upp under framförallt de mörka årstiderna och tar hand om mötet mellan insida och utsida. På gården finns plats för både lek och umgänge samt vallabod/cykelverkstad. Utmed p-husets södersida planeras för skyddade södervända nischer inredda med sittgrupper. För ett tryggt och bekvämt boende finns lättillgängliga cykelplatser, lägenhetsförråd och miljöbod, säger Martin Hildebrandt, Bostadsutvecklingschef SHH Bostad.

SHH Bostad ser positivt på utvecklingen av Kronanområdet i Luleå.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroendet av Luleå kommun att utveckla en del av stadsdelen Kronan. Luleå kommun har en attraktionskraft och tillväxt som tilltalar och vi ser fram emot att tillföra nyproducerade, attraktiva och prisvärda bostäder i en centrumnära och hållbar stadsdel, säger Misha Moeremans d’Emaus, Vd SHH Bostad.

Kontakt

Ann–Louise Gustafsson, Försäljningschef SHH Bostad, tel: 076-894 23 00, alg@shhbostad.se
SHH Bostad

Obs, all förmedling av bostäderna sker via SHH Bostad.