Nybildade fastighetsbolaget Eljest AB vill bygga på Kronan

13147405_1111737808878416_7818186453466973911_o

Några av ägarna till Eljest: Albin Grind, Josefina Nordmark, Ida Wänstedt och Mia Persson. Bilden tagen när Nordmark & Nordmark utsågs till Årets företagare i Luleå i våras. Foto: Viveka Österman, veken.se

Det nybildade fastighetsbolaget Eljest AB har sökt markanvisning för att bygga på Kronan. Bakom bolaget står medarbetarna vid Nordmark & Nordmark arkitekter AB. Luleå kommunstyrelses arbetsutskott tillstyrkte under måndagen markanvisning för Eljest AB att bygga bygga tre energieffektiva hus på Drabantgatan, Kronan.

Eljest AB ägs av Josefina Nordmark tillsammans med övriga fem medarbetare på arkitektbyrån Nordmark & Nordmark. Initiativet till det nya fastighetsbolaget växte fram i diskussioner bland medarbetarna på arkitektkontoret där alla hyste en stark lust att prova på rollen som byggherre.

– Det här ger oss möjlighet att själva styra projektet hela vägen. Vi får möjlighet att utvecklas och testa nya idéer och tankar, säger Josefina Nordmark.

Det första projektet för det nya bolaget är de 3-4 småhus som man sökt markanvisning för, i en svårbebyggd terräng i Kronanbacken. Josefina Nordmark ser det som en spännande utmaning att bygga prisvärda bostäder med hög kvalitet på en sådan plats.

– Vi kommer att arbeta med ett hållbarhetsperspektiv när det gäller materialval och tekniska lösningar. Vi vill testa hållbara byggmetoder, och göra det i liten skala. Att göra något riktigt bra är vårt mål, något vi kan stå för i slutändan, säger Josefina Nordmark.

Hon hoppas komma igång med bygget inom ett år. Eljest kommer att anlita extern kompetens i projektet, men det finns för närvarande inga planer på nyanställningar.

Delägarna i Eljest är Josefina Nordmark, Jenny Nordmark, Mia Persson, Matilda Eriksson, Albin Grind och Ida Wänsted.

Källa: Affärer i norr

‹ Föregående Nyhetsarkivet Nästa ›