Ny projektledare när kommunen tar över

jenny

Det står nu klart att kommunen tar över ansvaret för bebyggandet av Kronanområdet. Projektledare för utvecklingen av Luleås nya stadsdel blir Jenny Axberg.

Jenny Axberg är relativt ny inom Luleå kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som regionchef för Management bolaget inom Swecokoncernen och hon bär med sig sammanlagt sju års värdefull erfarenhet från teknikkonsultbranschen. Dessförinnan har hon bland annat arbetat som projektledare för väginvesteringar på Trafikverket. Nu väntar Projekt Kronan i kommunens regi.

–  Att få förmånen att vara med och forma en helt ny stadsdel i Luleå och möta alla utmaningar som ett projekt i den storleken medför, är oerhört spännande och inspirerande. Det är ett komplext projekt med många intressenter. Bra och tydlig kommunikationen är viktig för att samtliga ska känna sig delaktiga i områdets framtida utformning, säger Jenny Axberg.

Bebyggandet av Kronanområdet har sedan 2012 drivits av det kommunägda bolaget Kronan Exploatering AB. Nu övergår emellertid ansvaret till Stadsbyggnads-förvaltningen som kommer att driva vidare utvecklingen. En av anledningarna till förändringen är att uppdragets omfattning har krympt. Förändringen ska inte påverka tidplanen.

‹ Föregående Nyhetsarkivet Nästa ›