Heimstaden

Område: Kronandalen, etapp 1, kv Bärmesen (E)
Status: Markanvisningsavtal har tecknats i februari 2017, inflyttning 2019

Heimstaden Projektutveckling är en av sex utvalda aktörer som ska bygga en modern och centrumnära stadsdel mitt i naturen. 85 unika bostäder planeras i en grön, lummig naturstad och beräknas bli klara för inflyttning under 2019.

– Här finns något för alla, framhåller Jakob Fyrberg, VD på Heimstaden Projektutveckling. Vi vill erbjuda allt från ljusa små vindslägenheter med studiokänsla till lägenheter med stora soliga, balkonger och storslagen utsikt över parken. Dessutom ska vi erbjuda moderna stadsradhus till aktiva familjer som vill ha nära till centrum och friluftsliv.

White arkitekter som har ritat husen, tog sin inspiration från den norrländska skogen och trä i en mängd former och uttryck som genomsyrar projektet. Bostadshusens fasader är helt klädda med träpanel och ger ett varmt, gediget uttryck till kvarteret. Tre olika bredder av träpanel används för att ge liv och variation till ytan som påminner lite om uppbyggnaden av en norrländsk timmerstuga.

– Trä är också ett bra materialval när det gäller klimatpåverkan, då trä är det enda vanliga byggmaterial som lagrar koldioxid, berättar Fredrik Hedvall som är ansvarig arkitekt på White Arkitekter. Trä återkopplar till vår historia och specifikt till platsen med närheten till skogen, men också till många av de historiska byggnaderna som lever kvar från det att Kronan verkade som regemente.

Bostäderna ska inspirera till en hållbar och aktiv livsstil. De kommer att främja och underlätta ett uteliv i skog och fjäll. Den gemensamma bastun på gården ser vi som en naturlig mötesplats för kvarteret där boende kan börja en cykeltur i skogen eller avsluta en vända i skidspåret. Cykelförråden kommer att utrustas med bänkar och här ska det vara möjligt att meka med sin cykel eller valla sina skidor vintertid. Med andra ord vill vi med utformningen av bostäderna bidra till ett modernt och aktivt levnadssätt ute som inne.

Kontakt

All förmedling av bostäderna sker via Fastighetsbyrån i Luleå.
Kontaktperson: Daniel Tillstam, fastighetsmäklare, tel: 070-68 68 689, daniel.tillstam@fastighetsbyran.se
Anette Löf, säljstöd, tel: 0920-681 65, anette.lof@fastighetsbyran.se

Läs mer om projektet Heimstaden

Illustration av kvarteret Bärmesen (Heimstaden).